Harrach Péter megmagyarázta Orbán Viktor ünnepi fenyegetését

A miniszterelnök a nemzeti ünnepen gyújtó hangú beszédet mondott a Kossuth téren állóknak.

MN
2018. 03. 20. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrach Péter is megkísérelte kimagyarázni Orbán Viktor ünnepi fenyegetését, a miniszterelnök a Parlament előtt azt ígérte: erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek a választás után ellenfeleiken – olvasható a Hír TV oldalán.

A kereszténydemokraták frakcióvezetője úgy magyarázza ezt a kijelentést, hogy győzni fognak a választáson, és megnyerik azokat a pereket, amelyeket politikusaik ellen indítottak az ellenzék képviselői.

„A politikai elégtétel nyilván a választás megnyerését jelenti. A magyar emberek politikai döntést hoznak: melyik az a politikai erő, amelyiket támogatnak. Ez a politikai elégtétel. A jogi az, hogy jogi útra terelnek bizonyos rágalmakat, feljelentéseket. Az erkölcsi elégtétel az, hogy ebben a küzdelemben győz az, akinek igaza van, körülbelül így értelmezem én” – mondta a kormánypárti politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.