Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Helmeczy László: Egy dokumentum szerint Kósa is előnyben részesült volna

A csengeri nő ügyvédje szerint egy ajándékozási szerződésről van szó.

MN
2018. 03. 27. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csengeri nő ügyvédje azt állítja, van egy dokumentum, amely szerint Kósa Lajos is valamilyen előnyben részesült volna. Helmeczy László – aki egyúttal a DK képviselő-jelöltje Nyíregyházán – erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt.

Az ügyvéd úgy fogalmazott: vannak még olyan dokumentumok, melyek arra utalnak, hogy Kósa Lajosnak „nem csak az édesanyja, nem csak a felesége, hanem bizony ő is komoly előnyökre tett volna szert, személy szerint”.

A HVG.hu a műsor után beszélt Helmeczyvel, aki azt állítja, egy olyan ajándékozási szerződésről van szó, amelyen ügyvédi ellenjegyzés van, vagyis nem közokirat, hanem egy „teljes bizonyító erejű magánokirat”.

A Helmeczy által emlegetett, de a műsorban általa be nem mutatott, állítása szerint 2016. év elején született szerződésen az ügyvéd szerint Kósa Lajos és Sz. Gáborné aláírása is szerepel, az előny nem pénzt, hanem „egyebet” jelent. Hogy mi ez az egyéb, arról Helmeczy nem akart beszélni, ahogy annak értékét sem árulta el, de még a nagyságrendjét sem. Arra hivatkozott, hogy nem tudja megbecsülni.

Arra a kérdésre, hogy hiteles-e ez a dokumentum, az ügyvéd azt mondta, a dokumentum hitelességét nem tudja ellenőrizni, de az aláírásokat megismeri. Ugyan egy teljes bizonyító erejű magánokiratról van szó, de az nem egyenlő egy közokirattal, az előbbi kikezdhető.

A 444.hu vette észre, hogy Kósa Lajos a múlt héten két lakosság fórumon is kampányolt volna a Fidesz–KNDP képviselőjelöltjeként, de először a keddi Erzsébetligeti Színházba tervezett fórumát mondták le technikai okok miatt, majd az újfehértói szereplése is lekerült a listáról. Ezen a héten pedig a miniszter lényegében kihagyja a kampányt, a Fidesz egy fórumán sem ad elő a párt országjárásának programja szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.