Hétvégén rövidebb útvonalon jár a 4-es-6-os és a 17-es villamos

Vágányfelújítás miatt változik a közlekedés.

MN
2018. 03. 13. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vágányjavítási munkák miatt változik a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos közlekedése március 16 és 18. között – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint pénteken hajnaltól éjfélig a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Jászai Mari térig viszik az utasokat, szombaton és vasárnap hajnaltól éjfélig pedig csak a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér megálló között lehet utazni a villamosokkal. Mindhárom nap éjszakáján a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.

A javítási munkák ideje alatt napközben az utasok a villamosok által nem érintett szakaszon pótlóbusszal közlekedhetgnek.

A 17-es villamos mindhárom napon rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér megálló között közlekedik. A pótlás idején a Széll Kálmán tér, illetve a belváros felé utazóknak a 2-es metró, Újbuda felé a 4-es metró, az Észak-Buda felé utazóknak pedig a 19-es és a 41-es villamos használata is ajánlott.

A villamospótlásra azért van szükség, mert a BKV megbízásából a nagykörúti villamospályán olyan javításokat végeznek, amelyre nem elegendő a kéthetenként hétfőn éjszaka szokásos üzemszünet alatt rendelkezésre álló négyórás időtartam.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.