Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Hollik és Simonka miatt büntettek, a kormány stopkampányával viszont nem volt gondjuk

A KDNP-s politikus aránytalanul sokat szerepelt a helyi lapban, Simonka ismét óvodában kampányolt. Ülésezett az NVB.

Hír TV
2018. 03. 31. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1,3 millió forintot fizethet a ferencvárosi önkormányzat, amiért Hollik Istvánt túltolta a helyi újságban – írja a Hír TV a honlapján. A kereszténydemokrata politikus aránytalanul sokat szerepelt a lapban, amiért a Nemzeti Választási Bizottság bírságolt.

Egy másik kormánypárti jelöltből pedig visszaeső lett. Simonka Györgyöt másodszor marasztalta el óvodai kampányért az NVB. Neki 700 ezer forintja bánja, hogy engedély nélkül tett közzé a kicsikről készült fotót a Facebookon. A Békés megyei politikusnak ez már a második bírsága, az elsőt azért kapta, mert a közösségi oldalát népszerűsítő pólókat adtak rá óvodásokra.

„Indítványozom, hogy a határozatunk tiltsa el a jogsértőt a további jogsértéstől, és szólítsuk fel a határozat szerinti óvodában készült felvételek eltávolítására a közösségi oldalról. Iindítványozom, hogy Simonka György képviselőjelöltet a Nemzeti Választási Bizottság a kiszabható legmagasabb összegű, 690 ezer forintos bírsággal sújtsa, annak befizetésére kötelezze” – közölte Patyi András, az NVB elnöke.

Az NVB Szél Bernadett beadványáról is döntött – írja a 444.hu. Az LMP miniszterelnök-jelöltje a kormány új, Stop feliratú plakátjai miatt fordult a testülethez. Szél beadványa szerint a plakátsorozat „kampánytevékenységnek minősül, és a Fidesz–KDNP jelölő szervezetei választási üzeneteinek eljuttatását segíti jogellenesen”. Az NVB végül 12:9 arányban elutasította a kifogást. Az indoklás szerint „a kormány tájékoztatási tevékenységének megengedhetősége kampányidőszakban nem függhet attól, hogy valamelyik jelölő szervezet megnyilatkozása történetesen támogatja a kormány érintett politikai tevékenységét”.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.