Iránytű: Zakó László a fideszes Cseresnyés fő kihívója Nagykanizsán

A Magyarország-térkép bal alsó szegletében rengeteg baloldali szavazó eltűnt vagy rejtőzködik.

2018. 03. 21. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagykanizsán sincs 50 százalék fölött a kormánypárti jelölt, derül ki az Iránytű Intézet friss, lapunk számára készített felméréséből. Zala megye 3. számú egyéni választókerületében a pártot választók 44 százaléka voksolna Cseresnyés Péterre (Fidesz–KDNP), míg a legerősebb ellenzéki jelöltnek a Jobbiké tűnik, Zakó László, rá 28 százaléknyian voksolnának.

A baloldali erők által csatába küldött Horváth Jácint támogatottsága 19 százalékos, az LMP-s Károlyi Attila 4, a momentumos Polónyi Tamás 2 százalékon áll.

2014-ben Cseresnyés 39,6 százalékos támogatottsággal is mandátumhoz jutott, mivel a Jobbik és a baloldali összefogás külön elindult, Zakó 27, Göndör István 26 százalékot kapott akkor – úgy tűnik tehát, a baloldal roppant meg azóta, az LMP kicsit javulni látszik.

A reprezentatív közvélemény-kutatást 500 fős mintán végezték március 13. és 16. között, telefonos megkereséssel, a hibahatár +/– 4 százalék.

Ami a pártpreferenciákat illeti, a helyi teljes népesség körében 23 százalék a Fidesz támogatottsága, a Jobbik 13, az MSZP–Párbeszéd 7, a DK 5, az LMP 2 százalékon áll, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékos. A választókerületben kiemelkedően magas (43 százalék) azok száma, akik egyelőre titkolják vagy nem tudják, kire voksolnának. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 45, a Jobbik 26 százalékon áll, az MSZP–Párbeszéd 13, a DK 9, az LMP 4 százalékot kaphatna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.