Jobbik: Maffiakormány irányítja Magyarországot

A legerősebb ellenzéki párt bebizonyítaná, hogy tettekkel is lehet küzdeni a korrupció ellen.

MN
2018. 03. 09. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik be fogja bizonyítani, hogy tettekkel is lehet küzdeni a korrupció ellen – közölte az MTI tájékoztatása szerint Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint „maffiakormány” irányítja Magyarországot, amely közpénzekhez juttatja a hozzá közel állókat, s ez így nem működhet tovább.

Mint mondta, a Civitas Intézet konferenciáján megjelent ellenzéki pártok egyetértettek a rendszerváltás igényében, míg szerintük a Fidesz fenn kívánja tartani a korrupt rendszert.

Az elmúlt 28 évben minden párt kifejezte, hogy a korrupció ellen akar küzdeni, kormányra kerülve mégsem volt nekik fontos az elszámoltatás – értékelt Szilágyi György, hozzátéve: a Jobbik be akarja bizonyítani, hogy másként is lehet. Az elszámoltatás mellett a politikus bűnelkövetők súlyosabb büntetését és a következményeknélküliség megszüntetését ígérte.

A képviselő arról is beszámolt, hogy az intézettől egy úgynevezett fekete könyvet kapott, amely a 2010 és 2018 közötti korrupciós eseteket gyűjti össze. Ebben 106 ügy szerepel, ami szimbolikus szám, minden választókörzetre jut egy érv, hogy az emberek miért ne szavazzanak a Fideszre – hangoztatta.

Azt is mondta, aki a Fideszre szavaz, az Rogán Antalra, Mészáros Lőrincre és Semjén Zsoltra szavaz; utóbbi egyenként 5 millió forint értékű öt utazásával az „urizálás” egyik mintaképévé válhatott. „Ő is szeret helikopterezni, csak Rogán Antallal ellentétben ő még lövöldöz is állatokra” – fogalmazott Szilágyi György.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.