Jogszerűen tüntettek a Putyin-látogatás ellen Juhász Péterék

A bíróság megszüntette az eljárást, az Együtt elnöke üdvözli a döntést.

MN
2018. 03. 04. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság jogerősen megszüntette a gyülekezési joggal való visszaélés ügyében indított eljárást Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben – jelentette be a párt.

Közleményükben fölidézik, a Budapesti Rendőr-főkapitányság mint szabálysértési hatóság 2017-ben azt állapította meg – mint most kiderült, jogtalanul –, hogy az Együtt elnöke visszaélt a gyülekezési joggal a Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása elleni tüntetésen, amiért 90 ezer forint pénzbírságot szabott ki.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság friss, jogerős végzése szerint viszont Juhász Péter csupán a „Putyin újra Magyarországon, első mobil tüntetés” című demonstráció helyszínére érve szerezhetett tudomást arról, hogy a korábban bejelentett helyszínen nem tudják elérni a rendezvény célját. A rendőrségi lezárás gátolta véleménynyilvánításuk szabadságát, hiszen úgy kerítették el a helyszínt, hogy a résztvevők nem láthatták az orosz elnök érkező konvoját. Ezért az Együtt elnöke joggal és okszerűen ment át gyors reagálással a tüntetőkkel a Puskás Ferenc Stadion gépkocsibejárata mellé. Mindemellett a bíróság szerint Juhász Péter tájékoztatta a rendbiztosokat, hogy tovább fognak haladni, így jogszerűen vonultak tovább – írta az Együtt.

Juhász Péter üdvözi a bíróság ítéletét. „Jó látni, hogy a bíróság még szakszerű módon, szabadon dönt az Orbán Viktor és illiberális rezsimje számára kínos ügyekben” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.