Kiadták a feladatot: minden megyében mozgósítani kell

Aktivistahálózaton keresztül kell mozgósítania a megyei közgyűléseknek minél több embert a kormány Sportországjárás nevű rendezvénysorozatához.

Hutter Marianna
2018. 03. 13. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aktivistahálózaton keresztül kell majd mozgósítania a megyei közgyűléseknek minél több embert a kormány Sportországjárás nevű rendezvénysorozatához – tudta meg a Magyar Nemzet. Az eseményt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott (képünkön) és az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) Szabó Tünde sportállamtitkár indította el, akik mindketten a Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltjei. Az országjárást megyei szinten rendezik meg, és azt várják, hogy a megszervezésben segítsenek a megyei közgyűlések elnökei is, mert „a választókerületeket nem terhelnénk az egyes állomások megszervezésének ügyes bajos dolgaival”.

„A meghívás barátainknak, a városvezetőknek, helyi – régiós sportvezetőknek, egyesületeknek, testnevelő tanároknak, edzőknek, felnőtt sportolóknak (parasportolóknak is), sportot támogató személyeknek, sportújságíróknak szól” – írták a lapunk birtokába került dokumentumban.

A sportállamtitkárság több kérést is megfogalmazott a megyei közgyűléseknek. Ezek közt első helyen szerepel, hogy „az aktivistahálózaton keresztül próbáljanak majd meg minél több helyi, sporthoz köthető személyt elérni”. Kiderült az is, ezeket a rendezvényeket egy minimum 200 fős teremben kell megtartani, ám nem ez az államtitkár egyetlen kívánsága. „A berendezés részét képezné egy kis asztal is, ahová kirakhatják a kormányzati eredménykiadványt, amit a rendezvény végén adnak át” – írták, megjegyezve azt is, hogy a rendezvényen való részvételt regisztrációhoz kell kötni. Úgy tűnik, az államtitkárságnak nincs kedve bajlódni az elmúlt évek helyi fejlesztéseinek áttekintésével, legalábbis szintén a megyei közgyűlésekre bízná azok összeírását, hogy aztán kiemelhessék őket az előadás során. Emellett „a rendezvényen részt vevő protokoll szempontjából fontos személyekről is kérnek majd információt, többek között a formális köszöntés miatt”. Végezetül az is a megyei közgyűlésekre vár, hogy a rendezvényen készítsenek fényképeket, és azokat küldjék el az államtitkárságnak.

A sportországjárás két fő arca Vári Attila és Sárfalvi Péter lesz. Vári kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője, míg Sárfalvi világ- és Európa-bajnok magyar öttusázó, aki a Hír TV munkatársa volt, mielőtt az Emmi helyettes államtitkárává nevezték ki 2017 elején.

A Fidesz egyébként lakosságifórum-dömpingbe kezdett. A honlapjukon található tájékoztatás szerint kedden tizennyolc lakossági fórumot tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.