Kínos volt a napirend, kihagyták a fideszesek a bizottsági ülést

Kósa Lajos ügyéről, a költségvetési hiányról és a letelepedési kötvényekről kérdezték volna a kormánytagokat.

MN
2018. 03. 20. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze az elnök, az MSZP-s Mesterházy Attila és Demeter Márta LMP-s képviselő jelent meg a parlament költségvetési bizottságának kedden délelőtt 10 órára összehívott ülésén, a kormánypárti képviselők és a meghívott kormánytagok közül senki nem jelent meg, így az ülés határozatképtelen volt. A fideszes és kereszténydemokrata képviselők – összesen tízen vannak a testületben – feltehetően a tervezett napirend miatt nem kívántak megjelenni.

Napirenden szerepelt volna egyebek mellett egy tájékoztató a nagymértékű államháztartási és költségvetési hiány okairól, amire elvárták volna Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert; tőle és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől választ vártak volna az ellenzéki képviselők a Kósa Lajos által állítólag kezelt 4,3 milliárd euróról; Pintér Sándor belügyminisztertől és az Államadósság Kezelő Központ vezetőitől pedig a letelepedési kötvényprogramról. 

Demeter Márta a Magyar Nemzetnek azt mondta: amellett, hogy a kormánypárti képviselők nem mernek szembenézni a botrányos ügyekkel, még házszabálysértést is elkövettek, mivel nem döntöttek ellenzéki törvényjavaslatok tárgysorozatba vételéről, amelyre pedig a saját maguk által elfogadott házszabály 30 napos határidőt szab. „Bíróság előtt kell majd feleljenek!” – üzente a képviselő a fideszeseknek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.