Kósa csak négy év után kezdett gyanakodni!

Elismerte, hogy hiteles a dokumentum, de nem akar lemondani, mert végül is nem kapott pénzt.

2018. 03. 13. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiteles a lapunk által közzétett közjegyzői okirat – ismerte el Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Nemzet kérdésére Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Elmondta: az ügy 2012-ben kezdődött, amikor egy volt iskolatársának jó ismerőse, egy hölgy azt állította neki, nagy összeget fog örökölni Németországból, és tanácsot kért tőle.  

Kósa közölte: a közjegyzői okirat azért készült, mert az ő tanácsára a hölgy részben állampapírokba akarta fektetni az összeget, és ehhez ő segítséget ígért. Hozzátette: az évek folyamán az okiratot meg kellett erősíteni, de csak

2016-ban lett neki gyanús, hogy nem is létezik a 4,3 milliárd eurós örökség.

„Akkor lezártam magamban, hogy ez szélhámosság, kamu” – mondta a miniszter. 

Kósa arról is beszélt, hogy később jó barátjától, a csengeri polgármestertől hallotta, hogy a hölgy a csengeri önkormányzatnak, az ottani egyháznak is felajánlásokat tett, azonban az ígéretekből semmi nem valósult meg, sőt a hölgy számos csengeri magánszemélytől – éppen a nagy örökségre hivatkozva – kölcsönöket kért és kapott. Emiatt az ügyben feljelentés is született, a csengeri polgármester elmondása szerint rendőrségi eljárás van folyamatban.

„Miért kellene lemondanom? Nem kértem és nem kaptam pénzt, nem vásároltam államkötvényeket, semmi nem történt”

– zárta szavait Kósa.

Kósa Lajos a facebook-on ebben a videóban tette közzé magyarázkodását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.