Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Közös Ország Mozgalom: A Jobbik jelöltje szorongathatja meg a Fideszt Békéscsabán

Csak a válaszadók 30 százaléka jelentette ki, hogy elégedett az Orbán-kabinet munkájával.

MN
2018. 03. 29. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erőviszonyok tekintetében a baloldali ellenzék elé került a Jobbik Békéscsabán, és a párt jelöltje, Kocziha Tünde győzheti le a fideszes jelöltet – írja a Hír TV a Közös Ország Mozgalom felmérésének eredményei alapján.

A Jobbik jelöltje 47,5-52,5 arányban maradna alul Herczeg Tamással szemben, ha egyedül szállna ringbe a választáson. A DK-s Nagy Huszein Tibor vagy az LMP-s Kovács Katalin Ildikó még inkább elmaradna a fideszes jelölttől egy ilyen párharcban.

Kiderült az is, hogy a listás szavazatok várható megoszlása elsősorban amiatt változott 2014-hez képest, mert az idén az MSZP és a Párbeszéd közös, az Együtt és a DK viszont külön listával indul, míg 2014-ben ez a négy párt plusz a Magyar Liberális Párt ötpárti közös listán indult Összefogás néven. 2018-ban listáik együttes szavazataránya sem éri el a 2014-es közös listáét, míg a Fidesz–KDNP, a Jobbik és az LMP hajszálnyit erősödött 2014-hez képest a Békéscsabát és kilenc környező települést magában foglaló választókerületben.

A válaszadók 40 százaléka egyébként leváltaná a mostani kormányt, és csak 30 százalék jelentette ki, hogy elégedett az Orbán-kabinet munkájával. A megkérdezettek 30 százaléka nem akart vagy nem tudott állást foglalni a kérdésben.

Az adatfelvétel március 23. és március 26. között zajlott le, 1000 véletlen mintavétellel kiválasztott telefonos megkérdezésével. A terepmunkát a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. végezte. A részletes elemzést itt találja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.