Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Lázár és Fazekas öngólt rúgott egy lakossági fórumon

A liciteken olyanok vásároltak földet Székkutason, akik még csak nem is a környéken laknak.

MN
2018. 03. 28. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

HVG ellátogatott egy fórumra, ahol a székkutasi gazdák valósággal sokkolták a színpadon előadó Lázár Jánost és Fazekas Mihályt. Egy székkutasi gazda ugyanis azt a kérdést tette fel a helyszínen helyet foglalóknak, hogy ki az, aki földet tudott venni.

Egyetlen kéz sem emelkedett a magasba.

Kiderült, a két évvel ezelőtti liciteken olyanok vásároltak földet Székkutason, akik még csak nem is a környéken laknak.

„Az egyik gazda arról panaszkodott, hogy öt évvel ezelőtt az állami földpályázaton nyert bérletet, majd az állami árverésen megvásárolta ezt a területet egy nem ott élő gazda, aki nem engedi őt a földre, hiába van érvényes bérleti szerződése, most bíróságra járnak” – tette hozzá a portál.

Azért is volt különösen érdekes ez a jelenetsor, mert épp a kérdés föltétele előtt Fazekas Sándor a kormány birtokpolitikáját dicsérte, például azzal, hogy a hódmezővásárhelyi járásban 6200 hektár meghirdetett területből 5400 hektárt vásároltak meg a gazdák, ebből Székkutason 874 hektárt.

Lázár János próbálta menteni a menthetőt. Mint mondta, ő már az árverések kiírása előtt figyelmeztette a gazdákat, hogy mindenki licitáljon arra a területre, amelyet művel. Fazekas pedig – a HVG beszámolója szerint – papírjaiból kiolvasva annyit mondott:

„Nekem itt az van, hogy huszonöt székkutasi vett földet.”

És természetesen nem múlhatott el fórum migránsozás nélkül. „Az elkövetkező évtized legnagyobb problémája a bevándorlás, nemcsak a fővárosban, a gazdagoknál, de a szegényebb településeket is ellepik majd a migránsok, ott járnak majd a lépcsőházakban” – mondta Fazekas.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.