Lázár János: A magam fölkötését még nem tervezem

Nem szoktam annyit hazudni – ezt is válaszolta online fogadóóráján a közösségi médiában újabban aktív fideszes politikus.

Hutter Marianna
2018. 03. 07. 16:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csatlósaim nincsenek, a magam fölkötését még nem tervezem – így reagált Lázár János a Makóhiradó.hu felületén tartott mai online fogadóóráján arra a kérdésre, hogy „mikor köti fel magát a csatlósaival együtt?”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában azt is hozzátette: „A XXI. században egy demokráciában a nép a véleményét a választásokon mondja el, hajrá, április 8.!”

A miniszter több más kérdést is kapott, például azt, hogy miért szokott annyit hazudni. – Köszönöm a kérdését, nem szoktam annyit hazudni – válaszolta. Később azt is megígérte: semmiféle személyeskedő kampányt nem fog folytatni ellenfeleivel szemben. Lázár olyan bölcsességet is megfogalmazott, mint hogy a „kritikát viselni kell”. 

Lázár János önmaghoz képest meglepően visszafogott választ adott arra kérdésre, megmutatta-e már a kiskeresetűeknek, hogy napi két doboz cigi és egy üveg sör éves árából mennyi tüzelőt vehetnének. „A választóktól azt tanultam meg, hogy a kiskeresetűeknek sokszor kevés öröm jut, ezért kell békén hagyni azokat, akik dohányoznak vagy beugranak a kocsmába. Sok munka mellett ezt nem róhatjuk föl nekik.”

A felvetésre, hogy azért távolították-e el a bécsi „propagandavideóját”, mert „nagymértékben ferdítették el benne a valóságot”, úgy reagált: megdöbbentő, hogy a migránsokról nem lehet őszintén beszélni. „Én mindig az őszinte beszéd híve vagyok, a Facebook keményen cenzúrázott. Szerintem is el akarják a valóságot az emberek elől hallgatni” – mondta. 

Azzal kapcsolatban, hogy Csanádpalota önkormányzata csődbe ment, azt mondta, a kormány az ő javaslatára 72,7 milliós segélyt adott, és „ha jól dolgozik a testület és a polgármester, körülbelül 1,5 év múlva kerülnek ki a csődhelyzetből”. Hozzátette azt is: a felelősöket a rendőrségnek meg kell keresnie.

Az arra vonatkozó kérdést viszont megkerülte, hogy tervezi-e a kormány a 28 500 forintos minimumnyugdíjat „emberi méltóság szintjéhez közeli mértékűre emelni”, ehelyett a kormány által osztogatott Erzsébet-utalványokat emlegette. –  A közmunkások nagyon fontos és nagyon jó munkát végeznek, de nekik is az a jobb, ha piaci munkahelyük van – ezt már arra felelte, hogy mikor emelik háromszorosára a közmunkások bérét. Mint ismeretes, a közmunkások kérdése már csak azért is forró téma Lázár Jánosnál, mert nemrégiben bocsánatkérésre kényszerült, miután gyakorlatilag azt mondta, a munka miatt nincs idejük lopni. 

Lázárt még arról is megkérdezték, hogy fog-e virágot venni a feleségének nőnap alkalmából. – Tavaly elmulasztottam, az idén bepótolom – ígérte a politikus. 

A miniszter fogadóóráját egyébként megszakította Orbán Viktor telefonhívása, aki azt üzente Lázáron keresztül a makóiaknak, hogy hamarosan meglátogatja őket. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.