Lefoglalta a rendőrség a Fidesz és Lévai Katalin ajánlásait

Ezt a helyi választási iroda vezetője közölte a választási bizottsággal.

MN
2018. 03. 16. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult a rendőrségi nyomozás Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt, derült ki a helyi választási bizottság szerda esti ülésén – írja az Index. Azt, hogy a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit, a jegyzőkönyv szerint Makranczi László jegyző, a helyi választási iroda vezetője közölte a választási bizottsággal.

Az ülésen azért volt szó a Fidesz és Lévai Katalin pártja, a Lendülettel Magyarországért ajánlásairól, mert Lévai nem lehetett jelölt Zuglóban, miután ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és 27 esetben teljes volt az egyezés.

Az ajánlások sorrendje is megegyezett. Ráadásul volt sok duplikáció is, vagyis ugyanaz a választópolgár kétszer is szerepelt az íveken. A történtek miatt Szávay István jobbikos képviselő, a párt helyi jelöltje tett feljelentést, amiatt indulhatott a nyomozás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.