Leszólt a fideszes, hogy nem kellene Alföldi Róbertnek előadást tartania

A hivatalos indoklás szerint épp aznap rendezik meg Zalaegerszegen a március 15-i ünnepséget.

MN
2018. 03. 06. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index értesülése szerint fideszes utasításra marad el Alföldi Róbert zalaegerszegi előadása, a hivatalos indoklás szerint azonban a város azért mondta le az eseményt, mert aznap tartják a település március 15-i megemlékezését.

A színész-rendező az Egerszegi páholy kulturális műsorsorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én. A portál információja szerint azt kérték a művésztől, hogy előadásában ne legyen politikai tartalom. Alföldi szerint ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez egy szórakoztató műsor. Négy nappal a meghirdetése után aztán törölték az eseményt: az Index szerint Vigh László Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő utasította a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy azonnal töröljék az Alföldi-estet.

A művész a portál megkeresésére közölte: „e-mailt írtak, hogy elmarad az előadásom. Azt írták, aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban”.

A művelődési központ igazgatója szerint ahhoz, hogy a jubileumi konferencia biztosan megvalósuljon, szabaddá tettek két lehetséges időpontot, ezek egyike az a nap, amikor Alföldi előadást tartott volna. A színész-rendező azonban nyilvánvalónak tartja, hogy a hódmezővásárhelyi fiaskó miatt törölhették az eseményt, vagyis attól tarthatnak, hogy előadása befolyásolná a választások eredményét.

Nem ez az első eset, hogy fentről utasítják a zalai Fidesz-képviselőket. Legutóbb akkor „szólt le Vigh László”, amikor a város fideszes képviselői is megszavazták, hogy kikérik az Elios-ügyről az OLAF-jelentést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.