Levonulóban az influenzajárvány

Az előző héten 17,6 százalékkal csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma.

MTI
2018. 03. 07. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző héten 17,6 százalékkal csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma, február 26. és március 4. között 56 800 beteg kereste fel orvosát az egy héttel korábbi 68 950-hoz képest – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

A közlés szerint a 9. héten a fővárosban és 14 megyében csökkent, egy területen nem változott, és három megyében (Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala) emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában lényeges változás nem történt, továbbra is 31,4 százalékuk gyermek, 34,1 százaléka 15–34 éves fiatal felnőtt volt.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben lefolytatott virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírus dominanciáját mutatták.

A járvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.