Már a Reuters is a Balatoni pénzek csapolásáról ír

A riport arra mutat rá, hogy a kormányfő és a mögötte álló vállalkozók miképp részesülnek uniós támogatásokból.

MN
2018. 03. 16. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan csapolják meg az európai adófizetők pénzét Orbán Viktor családja és barátai? - címmel közölt Keszthelyről riportot a Reuters. A világ egyik legnagyobb hírügynökségének anyagát az Index szemlézte. A riport a Balaton-parti városban végbement változásokon keresztül világít rá arra, hogy a kormányfő és a mögötte álló vállalkozók miképpen részesülnek az EU-s támogatásokból. 

Orbán Viktor 3 milliárd dollárt tervez a turizmus fellendítésére fordítani 2030-ig, és ebből 1,4 milliárd dollárt a Balaton kap majd. Ennek zöme adófizetői pénzből jön össze, de 40 százalék uniós pénz lesz, emeli ki a Reuters. Ekkora pénz a rendszerváltás óta összességében sem érkezett a Balatonhoz.

A hírügynökség kiemeli, hogy amióta a miniszterelnök 2014-ben bejelentette a hatalmas összeget, a Balaton hét legjobb vízparti szakasza tulajdonost cserélt. A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy hármat Orbán gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc és üzleti partnerei tulajdonolnak, másik három Orbán veje, Tiborcz István és köreihez került. Találtak még olyan cégdokumentumokat is, amelyek megmutatják, hogy a miniszterelnök veje résztulajdonlásokon keresztül jelentős bevételekhez juthat a legnagyobb szállodából is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.