Márki-Zay egyelőre nem alapít pártot

A választás után biztos lesz olyan új párt, amelyhez szívesen csatlakozik majd Hódmezővásárhely polgármestere.

Pintér Bence
2018. 03. 17. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendszerváltást és ahhoz az ellenzéki jelöltek koordinált indulását szeretné Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely nemrég megválasztott polgármestere. Márki-Zay az Azonnali.hu-nak beszélt Rendszerváltás 2018 nevű honlapjáról, amelyen április 8-ig minden körzetben meg akarja állapítani a legesélyesebb ellenzéki jelölt személyét. A honlapon egyelőre csak két körzetben találhatunk ilyen jelöltet: Csongrád 1-es számú választókörzetében az MSZP jelöltjét, Szabó Sándort; Csongrád 4-es számú választókörzetében pedig a Jobbik jelöltjét, dr. Kiss Attilát.

A polgármester e két megállapítást közvélemény-kutatásokra és a helyi tapasztalataira alapozza, a lapnak pedig elmondta: a helyi pártvezetőkkel folytatott beszélgetések után nem látja akadályát az együttműködésnek, ahhoz csak a pártok vezetőinek jóváhagyása szükséges. A 104 fennmaradó választókörzetben a Közös Ország Mozgalom és a Viszlát, kétharmad!, illetve egyéb civil mozgalmak méréseire alapozná a döntést, bár sokkal jobban örülne, ha a pártok maguk egyeznének meg a koordinált indulásról. Ő helyben a jobbikos jelöltre fog szavazni, mert őt találja esélyesnek, de listán még nem tudja, melyik politikai szervezetre voksol.

Márki-Zay a fent linkelt honlapon egyébként egy tizenkét pontos minimumprogramot is közzétett, amelyet bal- és jobboldali értelmiségiek segítségével állított össze. Szerinte Bod Péter Ákosnak kellene lennie az ügyvivő miniszterelnöknek, ha sikerül leváltani a Fideszt. Úgy véli, mögé például a fideszes szavazók és képviselők egy része is be tudna állni. Elmondta: még mindig nem látja, és hiányolja azt a pártot, amelyikbe szívesen belépne, de a választás után biztosan lesz ilyen – azt nem erősítette meg, hogy ő alapítana egyet. Azt mondta, ő nem egyszemélyes hős, csapathoz szeretne csatlakozni, és a választás után szerinte lesz ilyen csapat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.