Megint elviharzott Németh Szilárd a Hír TV kérdése elől

Az E.ON korábbi energiaár-csökkentésre vonatkozó bejelentésével kapcsolatban nem volt hajlandó nyilatkozni a rezsibiztos.

MN
2018. 03. 11. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudhatják meg a Hír TV nézői, hogy miben más a kormány téli rezsicsökkentése az E.ON által kritizált, piaci alapú árcsökkentésnél, Németh Szilárd ugyanis elmenekült a válaszadás elől – írta meg portálján a Hír TV.

Kiviharzott a sajtótájékoztatóról a téli rezsicsökkentést hosszan méltató Németh Szilárd, amikor a Hír TV azt kérdezte, miért elfogadhatóbb a mostani kormányintézkedés, mint amikor az E.ON februárban – az alacsonyabb világpiaci árakra hivatkozva – meglebegtette az olcsóbb gáz lehetőségét. Akkor a Fidesz alelnöke ezt a választási kampányba való beavatkozásnak mondta, és a cég visszakozott. Hogy a mostani kampányajándék miért nem minősül a kampányba történő beavatkozásnak, azt nem sikerült megtudni, de legalább az kiderült, miért nincs válasz.

„Szívesen állok rendelkezésre a Csepeli Hírmondónak meg azoknak a sajtóorgánumoknak, akik, és ez válasz Önnek is, akik azt írják le, amit mondok, illetve azt írják le, amit teszek. Azoknak nem tudok rendelkezésére állni, akik egy párt rabigájában vagy egy milliárdos Simicska rabigájában szenvedve azt szeretnék leírni, amit ők gondolnak rólam. Miért álljak bele ebbe a kampányban, elnézést kérek, én egy más oldalról nézem a világot” – mondta a fideszes politikus a válasz helyett.

A Fidesz alelnöke szerint azok támadják és próbálják hitelteleníteni a téli rezsicsökkentést, akik kormányon nemhogy nem csökkentették, hanem folyamatosan emelték a rezsit – számolt be a rezsibiztos tájékoztatójáról az MTI.

Németh Szilárd kifejtette: a szocialisták 2002-es hatalomra kerülésük előtt azt ígérték, nem lesz gázáremelés, majd kormányon 15-ször emelték – háromszorosára növelve ezzel – a gáz árát. Ebben az időszakban az embereknek keresetük jelentős részét kellett rezsiköltségekre fordítani, emiatt pedig több mint 58 milliárd forint tartozást halmozott fel a lakosság – mondta a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Hozzátette azt is, 2008 és 2010 között, annak ellenére, hogy a gáz világpiaci ára csökkent, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok folyamatosan engedélyt adtak az akkor még külföldi energiaszolgáltatóknak a lakossági gázár emelésére. „Megengedték ( ), hogy teljesen kizsebeljék a magyar lakosságot”, és ha kormányra kerülnének, ugyanezt tennék – fogalmazott.

Németh Szilárd azt is mondta, hogy az ellenzék a rezsicsökkentés 2012-es elhatározása óta „fúrja-faragja” az intézkedést. Pedig 2010 óta sikerült elérni a gáz és a távhő árának 25 százalékos csökkenését, így Európa legdrágább gáz ára helyett a kontinens második legolcsóbb gázárát fizetik a magyarok – hangsúlyozta.

A most bejelentett téli rezsicsökkentéssel pedig a gáz- és a távhőszámlákon minden családnak jóváírnak 12 ezer forintot – emlékeztetett.

A Fidesz népszerűségcsökkenését jelző közvélemény-kutatásra Németh Szilárd kérdésre úgy reagált: nem foglalkozik népszerűségi mutatókkal. A választás tétjének – számos más kormánypárti politikussal egybehangzóan – ő is azt nevezte, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e vagy megmarad „magyar Magyarországnak”.

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap mutatja be árnyékkormányát, a politikus úgy fogalmazott: „várjuk meg április 8-át, hogy mit mondanak az emberek, aztán utána kell szerintem kormányt alakítani”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.