Menekülnek a Kósa-ügy elől a fideszesek

A kormánypárt nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére. Szerintük hazugság és álhír, hogy Kósa 1300 milliárd fölött rendelkezett.

MN
2018. 03. 20. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz nem vesz részt a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén – mondta a közmédiának Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke.

Németh Szilárd azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke keddre összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot. Véleménye szerint ugyanis tisztázni kell a Magyar Nemzet által feltárt ügyet: Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kötvényjegyzésével kapcsolatos állításokat.

Németh Szilárd kijelentette: a bizottság ülését álhírekkel, pletykákkal, hazugságokkal kapcsolatban hívták össze, de a testület nem használható fel kampánycélokra.

A lapunk által feltárt ügyben azonban nem hazugságokról és pletykákról van szó, ahogy azt Németh Szilárd és Kósa Lajos állítja, hanem arról a hiteles közjegyzői okiratról, amely azt bizonyítja, hogy Kósa Lajos miniszter, volt debreceni polgármester és fideszes exfrakcióvezető valami hihetetlenül nagy összeg, 4,3 milliárd euró fölött rendelkezhetett. Ráadásul még az édesanyjára is gondolt a fideszes politikus: nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt ugyanis hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó.

Németh Szilárd most sem hagyta ki, hogy ne tegyen említést Szél Bernadettről. Azt mondta: amíg „Soros emberei” ülnek bent a bizottságban, addig a Fidesz nem tud hozzájárulni, hogy Soros Györggyel kapcsolatos tárgyalásokat folytassanak, mert fennáll a nemzetbiztonsági kockázat, ezért nem vesznek részt a keddi ülésen.

Egyre komolyabb nemzetbiztonsági probléma Magyarországon a „Soros-hálózat” működése – folytatta –, mivel az elmúlt napokban kiderült, hogy vannak olyan képviselői ennek a hálózatnak, akik külföldi kormányokat vagy német vállalatokat akarnak rávenni arra, hogy bojkottálják a magyarországi termelést, ezáltal nagyon sok magyar munkahelyet veszélyeztetve.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.