Mészáros és Tiborcz is felkerült a korrupciós dobogóra

A Závecz Research kutatása szerint a választók többsége úgy véli, nőtt a korrupció az elmúlt nyolc évben.

MN
2018. 03. 04. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választók 53 százaléka szerint nőtt a korrupció az elmúlt nyolc évben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amit a Hír TV Elmúlt8év című műsora számára készítettek. A felmérés alapján 79 százalék szerint szükség volna független korrupcióellenes ügyészségre.

Závecz Tibor a műsorban elmondta: az emberek nagy része elítéli a korrupciót, de már mindenki belefásult a témába. Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét pedig az ország harmadik legkorruptabb személyének tartják.

„A magyar kormányhoz közel álló vállalkozók, illetve maguk a kormány tagjai valamilyen módon érintettek, közepesnél nagyobb mértékben. Ennek a listának az élén három személy van, akik 4-es értéket érnek el az osztályozásban. Ezek sorrendben Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Tiborcz István. Nyilván utóbbi személy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) mostani jelentéseinek köszönhetően került az érdeklődés középpontjába. Tehát ez a három személy olyan, akikről azt gondolja a magyar társadalom többsége, hogy korrupciós ügyekben érintettek” – mondta a kutatási igazgató.

A Hír TV erről szóló teljes műsorát vasárnap este 9 órakor láthatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.