Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Muszlim imatermet szavazott meg 2016-ban a Fidesz

Erről egyhangúlag, tartózkodás nélkül döntöttek Erzsébetvárosban.

MN
2018. 03. 29. 16:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2016. június 24-én fogadta el egyhangúlag az összes fideszes képviselő Erzsébetvárosban a következő előterjesztést:

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy hozzájárul a B. A. Moneim által bérelt, Budapest VII., Dózsa György út 6. földszint U-4 szám alatti, 213 nm alapterületű, utcai, földszinti, nem lakás célú helyiség bérleti jogának a Magyarországi Muszlimok Egyesülete részére, imaterem céljára történő átadásához.

A voksolás eredménye végül 16 igen, 0 nem, 0 tartózkodás lett – vette észre az Index egy nyilvánosan elérhető jegyzőkönyvben.

Az előterjesztésből és a Magyarországi Muszlimok Egyesületének adatai alapján kiderül, hogy B. A. Moneim magánbérlőként 2015-ben kapta meg a helyiséget tizenöt évre, és az ingatlant gyakorlatilag át akarta adni az általa vezetett egyesületnek, hogy imaház legyen ott. Ezt végül öt év határozott időre szavazták meg neki.

Egy másik, 2016. június 7-i ülés jegyzőkönyvéből pedig az is kiderül, hogy B. A. Moneim szervezete, a Magyarországi Muszlimok Egyesülete beadott egy pályázatot egy másik, 53 négyzetméteres ingatlanra ugyanott, a Dózsa György út 6. alatt, de azt azért nem kaphatta meg, mert bár egyedüli pályázó volt, de nem volt adószáma, és a pályázati kiírásban szereplő, háromnapos hiánypótlási határidő lejártáig nem nyújtotta be a NAV „együttes” nemleges adóigazolását.

A VII. kerületben ráadásul az a Bajkai István az alpolgármester (és egyúttal természetesen képviselő is), aki a Fidesz jelöltje a mostani parlamenti választásokra – hivatalosan ennek a beadványnak is ő volt az előterjesztője.

A portál felidézi: mindez azért különös, mert a kormányközeli média a kampányban Karácsony Gergelyt és Molnár Gyulát is támadta, Karácsonyt azért, mert az általa vezetett Zuglóban egy családi házban imaházat/mecsetet csinált a Magyar Iszlám Közösség, Molnárt pedig azért, mert 2009-ben, amikor XI. kerületi polgármester volt, azzal a céllal adott el az önkormányzat egy területet, hogy ott muszlim vallási központ létesüljön.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.