Nem fért el a mentő az utca közepére nőtt fa miatt, meghalt egy férfi

Az özvegy úgy döntött, bíróságra viszi az ügyet.

MN
2018. 03. 09. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leányfalui Árnyas utcában, az „úttest” kellős közepén egy óriási fenyő terebélyesedik – írja a Bors. A lap szerint decemberben a fenyő – közvetetten – egy férfi halálát okozta: a mentő ugyanis nem jutott fel időben, gyalog kellett felmenniük, ám egy fontos életmentő eszköz lent maradt. Az időveszteség pedig közrejátszott abban, hogy a szívbeteg férfi elhunyt.

A férfi özvegye a helyi újságba azt írta, annak ellenére sem tett semmit az önkormányzat, hogy odaköltözésükkor jelezték: a szívbeteg férfihoz való feljutás akadályozva van a fa miatt. 1977-ben kijelöltek egy öt méter széles utat, ám az több ponton sincs öt méter széles.

– 2015-ben költöztünk ide, azóta nem történt semmi, pedig már mindent megpróbáltunk. Miután a férjem meghalt, úgy döntöttünk, bíróságra visszük az ügyet. A szakértői vélemény szerint ugyanis az út kettő ötödében van a fa – fogalmazott az elhunyt özvegye, bővebben azonban nem akart nyilatkozni, a bíróságra bízza a döntést.

Ugyanakkor az asszony szerint az önkormányzat azt közölte vele, hogy nem kötelessége biztosítani, hogy a mentő feljusson az úton a házhoz. De­cember óta egyébként annyi történt, hogy kaviccsal szórták fel az utat, addig még az sem volt. A szomszéd azt mondta, évek óta húzódik a problémás fa ügye.

A Bors megkereste a kérdéseivel Loszmann János polgármestert is, aki csak annyit válaszolt, hogy nem kíván nyilatkozni. A helyi újságnak egyébként korábban annyit mondott: „Nem fogjátok a fát kivágni! Ha kell, odaláncolom magam! Amikor a hölgy megvette, ott volt a fa!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.