Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Németh Szilárd kétmilliárdos birkózócsarnokát egy takarítómogul építi meg

A Jánosik és Társai Kft. évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot nyert takarításra.

MN
2018. 03. 29. 8:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány új birkózócsarnokát 2,199 milliárd forintért húzza fel a Jánosik és Társai Kft. – írja a 24.hu. A csepeli Hollandi úti építkezés nyílt közbeszerzésre csak az ő ajánlatuk érkezett, a kivitelezés becsült ára 2,143 milliárd forint volt – teszi hozzá a lap.

A birkózócsarnok története eddig is érdekes volt: a beruházás félmilliárdosnak indult, tavaly viszont már 2 milliárdig emelkedett a költség. Ezért „a csepeli önkormányzat és a birkózó szövetség is lemondott a bábáskodásról” – fogalmaz a 24.hu. Helyettük egy alapítványhoz került a tender, amely Németh Szilárd Fidesz-alelnökhöz köthető. Csepel egykori polgármestere alapította, illetve a saját címére jegyeztette be.

– A tranzakció megtörtént – árulta el Fónagy János idén februárban Szabó Szabolcs, az Együtt politikusának kérdésére. Az ugyanakkor kérdéses maradt, hogy az adatvédelmi törvényeknek megfelelően működik-e az akadémia és az alapítvány. Az államtitkár szerint ez nem az ő hatásköre.

A Jánosik és Társai Kft. az építkezésen kívül takarításban is otthon van: évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot nyert el Délkelet-Magyarország térségében, illetve Budapest egy részén a MÁV állomásainak tisztán tartására és rendbetételére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.