Nyilvánossá teheti Hódmezővásárhely a taopénzeket

Erről Márki-Zay Péter polgármester számolt be.

MN
2018. 03. 20. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi sportkluboknak utalt taopénzek nyilvánossá tételéről is megállapodtak a hétfői vásárhelyi közgyűlésen – írja a Hvg.hu. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének tudomása szerint 1,2 milliárd forintot utaltak cégek a helyi sportélet számára, ebből információi szerint egymilliárd érkezett „külsősöktől”, a maradék 200 millió forintot a helyi vállalkozások fizették be a központi költségvetés helyett a sportra.

Márki-Zay a közgyűlés eseményeiről beszámolva a sajtónak arról beszélt, hogy az általa aggályosnak tartott, de a közgyűlésen a fideszes képviselők által megszavazott előterjesztést újratárgyalják, ennek kezdeményezésére három nap áll rendelkezésre. Az építményadó visszamenőleges elengedése a 101 négyzetméternél kisebb ingatlanoknál a polgármester szerint szembemegy a stabilitási törvénnyel, másfelől pedig diszkriminatív. A Hvg.hu tudósítása szerint a hétfői közgyűlésen Márki-Zay azt szerette volna elérni, hogy júliustól vezessék be a módosított adórendeletet, illetve azt, hogy 2019 januárjától teljesen szüntessék meg ezt az adónemet. A többségben levő fideszes képviselők azonban nem támogatták a polgármester javaslatát, hanem a januárig visszamenőleges, csak a 101 négyzetméternél kisebb ingatlanokra vonatkozó mentesítést szavazták meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.