Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Orbán húsvéti ajándékának a 90 százalékát házhoz vitték a postások

A választás előtt egy héttel alig akad olyan nyugdíjas, aki nem kapta meg a tízezer forintos küldeményt.

MN
2018. 03. 31. 9:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak – közölte a Magyar Posta Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint aki még nem kapta meg az utalványt, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti. Akit nem talál otthon a postás, azt értesítő várja, hogy hol és mikor kapja kézhez a küldeményt.

Emlékeztettek, a kormány döntése szerint minden március 1-jén nyugellátásra, illetve a kormányrendeletben felsorolt ellátásra jogosult tízezer forint értékű Erzsébet-utalványban részesül, amelyet négy kétezer- és két ezerforintos címletben kap meg. Az utalványok 2019. december 31-ig válthatók be.

A kézbesítetlen küldeményeket tíz nap elteltével a Magyar Posta visszaküldi a Magyar Államkincstárnak.

Korábban azt írtuk, március elején ukázt kaptak a postások, hogy a választások előtti hétig kézbesítsék az Erzsébet-utalványokat. Ráadásul pluszpénzzel motiválta alkalmazottait a posta. Úgy fogalmazott: mivel „az elmúlt időszakban megnövekedett a kézbesítendő küldemények mennyisége, a Magyar Posta Zrt. vezetése úgy döntött, extra juttatással ismeri el a munkatársak többletteljesítményét”. Ha sikeresen kézbesítik az utalványt, akkor minden darab után 50 forint jár, ha csak értesítőt hagynak a címen, csupán 20 forint üti a markukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.