Orbán Viktor elmondta, hogy kiknek fáj a foguk Magyarországra

A miniszterelnök a következő évek fontos feladatának nevezte a „Soros-féle birodalom” kiszorítását az országból.

MTI
2018. 03. 21. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő évek fontos feladatának nevezte a „Soros-féle birodalom” kiszorítását Magyarországról Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren a Híd Televíziónak adott nyilatkozatában.

A parlamenti választás tétjéről a kormányfő azt mondta: a kérdés az, hogy nemzeti kormány lesz-e, vagy pedig Soros György jelöltjei fognak kormányt alakítani.

„Magyarország egy értékes ország – folytatta Orbán Viktor –, másoknak is fáj rá a foguk”, különösen most, hogy az ország egy átmenő útvonala volt a délről érkező migránsáradatnak, de „Magyarország a kerítésével megvédte saját magát, és megakasztotta a migrációs hullámot”.

Szerinte vannak olyan, elsősorban „Soros György birodalmához” tartozó szervezetek, amelyek ma azon dolgoznak, hogy lebontsák a határkerítést, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak.

„Ha bevándorlóország leszünk, akkor nem Magyarország lesz az első, hanem majd a migránsok meg a bevándorlók meg Soros György tervei” – fogalmazott.

Azonban „mi azt szeretnénk, ha továbbra is azok lennének többségben Magyarországon, akiknek Magyarország az első” – jelentette ki, majd hozzátette: ehhez nemzeti kormányra van szükség.

A miniszterelnök jelezte, bízik abban, hogy a falusiak és a kisvárosokban élők is átlátják ennek az ügynek a fontosságát.

A kisebb magyar települések is rendkívül fontosak ugyanis a jövő szempontjából – hangoztatta Orbán Viktor.

Szerinte az április 8-ai választási döntés minden egyes település saját sorsa szempontjából is fontos, a magyar falvaknak és kisvárosoknak van jövőjük, ezeket a helyeket fejleszteni, erősíteni és biztatni kell.

Úgy összegzett: a választás igazi tétje, hogy a forrásokat a falvakra, a kisvárosokra fordítják-e, vagy pedig bevándorlóországot építenek.

Orbán Viktor elmondta: szerdán a választási kampány „tavaszi hadjárata” keretében látogatott a Kisbért is magában foglaló választókerületbe, ahol a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje, Czunyiné Bertalan Judit mellett kampányolt. Kisbér mellett járt Bokodon, Dadon, Császáron és bakonyi településeken.

Kisbérről szólva megjegyezte: megállapodott Sinkovicz Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármesterrel arról, hogy a város régi történelmi magja ismét egységes és szép legyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.