Óriás aszfalttömböket kerülgetnek az M1-esen járó autósok

Hatalmas aszfaltdarabok akadályozzák a közlekedést a Tatabánya és Bicske közötti útszakaszon. A Magyar Közút már dolgozik a helyszínen.

MN
2018. 03. 09. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vigyázzatok, ha az M1 Tatabánya–Bicske közötti szakaszán jártok, a képen látható 25-40 kilós aszfaltdarabok bármelyik sávban előfordulhatnak! – írta Facebookon egy autós, a nyilvánosságra hozott bejegyzést pedig az Új Egyenlőség is megosztotta közösségi oldalán.

Az M1-es állapotára eddig is sok panasz érkezett, az útfelületen egymást érik a tátongó vagy sebtében befoltozott kátyúk.

Az Index februári videoriportja szerint a napi 80 ezres forgalmú sztrádát a kilencvenes évek óta nem újították fel érdemben – a Magyar Közút pedig arról tájékoztatta a portált, hogy 2021-ig nem is lesz teljes körű felújítás.

A napokban mégis elindult a munka az M1-esen, talán a témával foglalkozó hírek vagy a közeledő választási kampány hatására. A Magyar Közút friss tájékoztatása szerint nagy felületű burkolatjavítási munkák kezdődnek el az M1-esen, mindkét irányban, és több szakaszon is: a melegaszfaltos kátyúzás jelenleg is tart, az igazán nagy volumenű felújítás viszont március 12-én kezdődik el.

Először a Hegyeshalom irányába vezető bicskei szakaszt teszik rendbe, a 46-os és a 60-as kilométer között. Ezután a M1-es Budapest felé vezető oldalát törik fel, ahol 2018. március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között dolgoznak majd munkások.

Sajtóértesülések szerint az M1-es szakaszos plasztikázása 4-5 hónapig is eltarthat majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.