Ráhel volt a tolvajok által megtámadott Orbán-lány

Tavaly novemberben autózott a kormányfő gyermeke Párizs felé, amikor egy banda lecsapott rá.

Földi Bence
2018. 03. 10. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia rendőrség fogta el azt a tizennégy fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy meglopott több, a Charles de Gaulle repülőtér és Párizs között autóval utazó turistát, köztük Orbán Viktor magyar kormányfő egyik lányát – írta az AFP és a Le Parisien nyomán az MTI. Mint tudatták, „a banda Orbán Viktor lányát is megtámadta 2017 novemberében útban Párizs felé”.

A Magyar Távirati Iroda arról nem tett említést, hogy melyik Orbán-lányt érte a támadás, azonban a Le Parisien cikkéből kiderül, hogy Tiborcz István feleségéről, Ráhelről van szó. A cikk szerint Orbán Ráhel tavaly november 9-én autózott Párizs felé, Saint-Denis-ben egy kereszteződésben forgalmi okból állt meg, amikor betörték szedánjának a hátsó ablakát. A lap úgy fogalmaz, a miniszterelnök lánya csak egy kart látott benyúlni az ablakon, amely kiemelte a táskáját.

Nem ő volt a március 5-én előállított, 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbanda egyetlen áldozata: a feltételezések alapján nyolcvannyolc támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. Célpontjaik azok a turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak. A tolvajbandának bejáratott módszere volt: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

Több bűnözőt a kövön hagyott DNS-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le. Hatan már ismertek voltak a hatóságok előtt hasonló bűncselekmények miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.