Sehol egy migráns, mégis válsághelyzet van

Németh Szilárd azért támogatta a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbítását, hogy megvédje az országot.

MN
2018. 03. 05. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a legutóbbi rendőrségi adatok szerint csupán tizennégy ember próbált a múlt hétvégén jogellenesen Magyarország területére lépni, és szemmel láthatóan nyoma sincs migrációs nyomásnak a déli határon, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága mégis fontosnak látta támogatni a kormány februári döntését a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének meghosszabbításáról – derül ki az MTI beszámolójából.

A Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint a bizottságban azonban élénk vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között a hétfői ülésen.

Németh Szilárd, a testület fideszes elnöke a döntés előtt azt mondta, annak a jogszabályi környezetnek a támogatásáról határoznak, amelyben a kormány és a parlament cselekedni tud, meg tudja védeni a magyar határokat, meg tudja állítani az illegális migrációt.

A rezsibiztos nem bírta megállni, hogy ne szúrjon oda az ellenzéknek a bizottsági ülés után. A Facebook-oldalán azt írta: „a migránspárti ellenzék” most sem szavazta meg a magyarok biztonságát szavatoló intézkedés szeptemberig tartó meghosszabbítását.

Hozzátette: „A kétszínű Jobbik pedig részt sem vett az ülésen, a piszkos munkát az MSZP-sekkel, a DK-sokkal és az LMP-sekkel végezteti el. Persze Harangozó Tamásnak, Vadai Ágnesnek és Demeter Mártának ez nem esik nehezére.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.