Semjén vadászata: a kormány kitart a rokonlátogatás verziója mellett

Tuzson Bence egyelőre nem kapott új szöveget, a múlt hetit ismétli, és nem reagál „sajtópletykákra”.

MN
2018. 03. 12. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajtópletykákra” nem kívánt reagálni Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, amikor hétfői sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatairól kérdezték. Az MTI szerint annyit mondott: köztudott, hogy Semjén Zsoltnak rokonai élnek Svédországban, ahová rendszeresen jár, a vadászat pedig a hobbija.

A Magyar Nemzet hétfőn épp arról írt, hogy Semjén korábbi állításával szemben biztosan nem a rokonai fizették svédországi – meglehetősen drága – vadásztúráit. A lapunk birtokába került dokumentumok és fényképek arról tanúskodnak, hogy Farkas József, szállodaiparban érdekelt üzletember utalta át a költségeket, aki maga is részt vett a vadászatokon. Farkas érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatása után –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.