Strasbourgban keres jogorvoslatot a Jobbik a számvevőszéki büntetésre

Az emberi jogi bírósághoz fordulnak a 660 milliós büntetés miatt. Volner János megerősítette, nem működnek együtt a „szemkilövetőkkel”.

MTI
2018. 03. 19. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón ismételten törvénytelennek nevezte a számvevőszék tiltott pártfinanszírozásra hivatkozó szankcióját. Az ÁSZ jogsértő módon az előírt öt munkanap helyett mindössze két munkaórát biztosított adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésére – mondta.

Kiemelte, a Jobbikra kiszabott büntetés párthovatartozástól függetlenül felháborodást váltott ki az emberekből.

A számvevőszék ráadásul kettős mércét is alkalmazott, mivel korábban a Fidesz a Jobbiknál nagyobb kedvezménnyel bérelhetett plakáthelyeket, az ÁSZ akkor azonban azt rendben találta – tette hozzá.

Volner János kérdésekre válaszolva megerősítette, a számvevőszék szankciója után kezdett gyűjtésből befolyt összeget mindenképpen a büntetésre költik majd, ha azt a jogorvoslati eljárás lezárulta előtt be kellene fizetniük.

Az ellenzéki választási együttműködésről szóló kérdésre reagálva kijelentette, a Jobbik soha nem lesz hajlandó együttműködni sem Gyurcsány Ferenccel, „sem szemkilövető társaival”, a szocialista politikusokkal.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében felszólította a Jobbik képviselőit és tisztségviselőit, hogy „ne használják kampánycéljaikra a független számvevőszéket, valamint tartózkodjanak az alaptalan rágalmazástól”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.