Szigetszentmiklósi emberölés: előzetesben a gyanúsított

A bíróság szerint a férfi elmegyógyintézeti megfigyelése is szükséges.

MN
2018. 03. 04. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek a Pest megyei rendőrök egy 31 éves férfit, aki a gyanú szerint március 1-jén este Szigetszentmiklóson bántalmazott egy nőt, aki ennek következtében életét vesztette – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint a budapesti férfi csütörtökön este egy Szigetszentmiklóson lévő szálláshelyen bántalmazta az egyik alkalmazottat, aminek következtében az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A férfit a helyszínre érkező járőrök fogták el, majd állították elő.

A férfit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, őrizetbe vétele mellett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság március 4-én elrendelt.

Az MTI azt írja, a Budakörnyéki Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatásának végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A 31 éves gyanúsított a szigetszentmiklósi wellnesshotelben keveredett szóváltásba a hotel alkalmazottaival, majd az egyik ott dolgozó takarítónőt többször bántalmazta, ennek következtében a sértett életét vesztette. A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény körülményei, illetve a gyanúsított vallomása alapján szükséges az elmegyógyintézeti megfigyelése, ezért elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsított és védője fellebbezett a bíróság végzése ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.