Taxisofőrnek állt Orbán Viktor

A politikus is volt ember: ifjúkoráról nosztalgiázott a miniszterelnök, miközben egy frissen átadott úton hajtott végig.

MN
2018. 03. 09. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, nem múlhat el nap Orbán-videó nélkül. Péntekre is tartogatott egy kis betekintést a hétköznapjaiba a miniszterelnök, aki ezúttal Várpalotán járt, ahol a várost elkerülő utat avatta fel. Majd illusztris vendégek társaságában a miniszterelnöki kisbuszba pattant.

Ki más lehetett volna a sofőr, mint maga Orbán Viktor, aki már láthatóan elengedte a nőnapot, mivel egyik utasának, Campanari-Talabér Mártának, Várpalota fideszes polgármesterének nem nyitotta ki a kocsi ajtaját. A miniszterelnök már rég a sofőrülésről magyarázott, amikor a városvezető autóba szállt. Az anyósülésen Kontrát Károly államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője ült, és Orbán Viktor szinte minden mondatát kommentálta.

Az induláskor már elsütött egy poént a miniszterelnök: korábban volt az „első éjszaka joga”, most pedig van „az első út joga”. Orbán szerint „ez nem egy Patyomkin-átadás, ez tényleg elkészült”, majd visszarepült az időben bő huszonöt évet, és fiatalkoráról nosztalgiázott. Úgyis mondhatnánk: a kormányfő benevezett „a politikus is volt ember” rovat főszereplőjének címére.

Igazi mesemondó bújt elő ugyanis a taxisofőrként debütáló Orbán Viktorból: arról beszélt, hogy a családjában többségében műszaki emberek vannak, ő az egyedüli „pályaelhagyó”, de „a mérnökemberek élnek-halnak a motorversenyekért”, ezért a az általa „libazöld Trabantként” emlegetett járművel rendszeresen Várpalotán keresztül autóztak át a Veszprémhez közeli Márkóra, ahol volt az országos ralibajnokságnak egy gyorsasági szakasza, Várpalotán mindig megbüntették őket a rendőrök gyorshajtásért. Orbán szerint Székesfehérváron akkoriban mindenki úgy tartotta, hogy a „legszőrös-szívűbb rendőrök” Várpalotán vannak.

A fuvar végén Orbán leparkol, leállítja a motort és arról faggatja utasait: „Mondjátok meg, milyen volt a taxisofőr?” – a válaszoknak sajnos nincs nyoma a felvételen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.