Többszörös áron adja a plakáthelyeket a fideszes önkormányzat a Jobbiknak

Ha nem fizet az ellenzéki párt, a kaposvári városvezetés el fogja távolíttatni a plakátokat.

MN
2018. 03. 05. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszázezer forint helyett tizenhárommilliót kér Kaposvár fideszes önkormányzata a Jobbiktól a városban kihelyezett mobil választási plakátok területfoglalásáért – olvasható a Hír TV online-on

A kaposvári önkormányzat a mobil óriásplakát teljes felületére, azaz plakátonként 20 négyzetméterre szeretne közterület-foglalási díjat szedni. A legerősebb ellenzéki párt szerint viszont azt, ami a közterületre merőleges felület, nem lehet figyelembe venni, ezért plakátonként 1,5 négyzetméterrel számol.

„A város a felületre számolja a négyzetméterenkénti árat, így több mint 13 millió forintba kerülne nekünk a tíz plakát kihelyezése” – mondta Miháldinecz Gábor, Somogy megye 1. választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje.

Csillag Gábor, a település jegyzője a Hír TV-nek azt mondta, ha a Jobbik napokon belül nem bontja el a plakátokat, akkor azt a város teszi meg a párt költségére. Csillag szerint ugyanis engedély nélkül kerültek a közterületekre.

A Jobbik másképp látja. A párt úgy véli, nincs olyan törvény, illetve önkormányzati rendelet, amely alapján fizetni kellene a választási plakátokat tartalmazó, ideiglenes hirdetőtáblák után. Sőt a törvény szigorúan védi a plakátokat, az eltávolításukat bünteti. Ezért a választási bizottsághoz fordul jogorvoslatért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.