Újabb kerületben találtak gyanús aláírásokat Lévai Katalin pártjának ívein

Budapest 5. számú választókerületében is egyezés volt a Fidesz és Lévai Katalin pártja aláírásai között.

Pintér Bence
2018. 03. 17. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 8-án derült ki, hogy Lévai Katalin volt szocialista miniszter, a Lendülettel Magyarországért nevű új párt elnöke nem indulhat Zuglóban a választáson, miután kitudódott, 27 esetben tételesen egyezik az ajánlások sorrendje a Fidesz-jelölt és Lévai Katalin ajánlóívein. Miután a kérdéses tételeket törölték, Lévainak nem maradt elég ajánlása ahhoz, hogy induljon a kerületben. A jelölt szerint a leadás után történt manipuláció az ívekkel.

Most Budapest 5. számú választókerületében (Terézváros és Erzsébetváros) látott napvilágot, hogy Lévai pártjának jelöltje és a fideszes jelölt aláírásai között egyezések vannak: pontosan 341 esetben – írja az Index. Mindez akkor lett világos, amikor a zuglói botrány után Oláh Lajos, a körzet DK-s parlamenti képviselőjének egy munkatársa átnézte az íveket.

„A Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének ajánlóívein legalább 341 azonos ajánló szerepel eltérő aláírással” – mondta az Indexnek Oláh Lajos, aki szerint ebből nyilvánvaló, hogy volt összejátszás a két párt között. Egy választó persze ajánlhat több jelöltet is, az eltérő aláírások viszont arra utalnak, hogy az egyik ívre csak másolták az adatokat. Oláh Lajos szerint ráadásul az íveken legalább kilenc esetben elhunyt vagy már nem a választókerületben lakó személy ajánlása is szerepelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.