Vágó Gábor bocsánatot kért Gyurcsánytól, de nem azért

Az LMP közösségétől is bocsánatot kért, mert a DK-elnök ittasságára tett utalása nem a jövőre tekintett.

MN
2018. 03. 19. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bocsánatot kérek tőle, ha bármikor szóval, tettel vagy gondolattal megbántottam volna, legyen ez a múltban, akár 2006-ban, akár tegnap is!” – mondta Vágó Gábor LMP-s képviselőjelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor arról kérdezték, bocsánatot kér-e Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől, akit vasárnap este az ellenzéki pártok egyeztetése után alig burkoltan részegnek minősített.

„Ha én, mondjuk, részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őket is megkínálom whiskyvel” – mondta Vágó, aki egy kérdésre megerősítette: mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni, amit mond. A DK elnöke és ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba ezt magára vette, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Vágó a hétfő esti tévéműsorban azt mondta: ő nem azt állította, hogy Gyurcsány ittas volt, „inkább a szellemi részegségről” beszélt. A DK elnöke ugyanis azt mondta, ő képes az együttműködésre, de aztán elutasította, hogy az LMP közvetítsen a Jobbik felé. Sőt amikor Szél Bernadett, az LMP társelnöke értelmező kérdéseket tett fel a DK és a Jobbik viszonyáról, „ledorongolták”, mert Gyurcsány szerint az pökhendi magatartás, Vágó viszont dühös lett tőle.

A képviselőjelölt ismételt kérdésre sem mondta ki, hogy hamisan vádolta volna Gyurcsányt részegséggel – korábban a Magyar Nemzetnek is azt mondta: az igazságot ki kell mondani –, hanem arról beszélt: azért kér bocsánatot, mert „ez az egyetlen útja annak, hogy együtt tudjunk működni”. Bocsánatot kért ugyanakkor az LMP politikai közösségétől is, mert nem a jövőbe tekintett, „a kiszólás a múltra vonatkozott, és a problémát neveztem meg”. Vágó szerint ő teljes mértékben kimozdult a komfortzónájából, amikor beült Gyurcsány Ferenc székébe, de mindenkinek félre kell tennie a saját önérzetét. Vágó egyébként továbbra sem zárja ki a lehetőségét, hogy történik valami a következő hetekben, és létrejön az együttműködés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.