Vágó Gábor szerint Gyurcsány részegen tárgyalt velük

Közepesen száraz pogácsa volt, de a viszkiből nem adott a DK.

MN
2018. 03. 18. 20:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyéni választókerületi koordinációról vasárnap tartott ellenzéki tárgyalás után az LMP-s Vágó Gábor a 444-nek nyilatkozva sérelmezte, hogy a DK közepesen száraz pogácsával ugyan megkínálta őket, de a Gyurcsány-féle viszkiből nem adott.

Mint mi is megírtuk, közös asztalhoz ült a Demokratikus Koalíció, az MSZP–Párbeszéd és az LMP, hogy megbeszéljék, lesz-e koordináció a pártok között az egyéni választókörzetekben. Nem lesz.

Amint azt az Azonnali kiszúrta, a 444 élő közvetítése mentette meg az estét az unalomtól: a lenti videót annak 7. percétől érdemes nézni, ahogyan Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját követően Vágó Gábor belép a DK-s sajtószoba ajtajába, hogy lehívja a sajtót a DK irodájának helyt adó Teréz körúti épület elé.

Az LMP kecskeméti jelöltje a 444 riporterének ennek okáról azt mondta, hogy köszönik a meghívást a DK-nak, megsüvegeli a gesztust, és a pogácsa is csak közepesen volt száraz, de még így is hagy némi kívánnivalót maga után a vendéglátó, Gyurcsány Ferenc viselkedése.

 „Ha én, mondjuk, részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom viszkivel.”

A 444 riporterének kérdésére, miszerint hogyan érti Vágó a részegséget Gyurcsány esetében, a politikus azt mondta: azt mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni. Szerinte az az alázat, ami az LMP-ben a párt komfortzónájából kilépve megvolt akkor, amikor leült tárgyalni a baloldali pártokkal a koordinációról, Gyurcsánynál csak mérsékelten volt tapasztalható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.