Vágó Gyurcsány viszkijéről: Az igazságot ki kell mondani

Tartozunk az országnak a józan együttműködésre való törekvéssel – mondta Vágó Gábor, aki vasárnap Gyurcsány Ferenc részegségére utalt.

Koncz Tamás
2018. 03. 19. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem oldotta fel a feszültséget az LMP-s Vágó Gábor, aki vasárnap jelentős botrányt okozott azzal, hogy az MSZP és a DK találkozóján a száraz pogácsákról és a részeg, de viszkijével fukar vendéglátóról beszélt.

A pontosabban meg nem fogalmazott utalás miatt Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba is feljelentést ígért – amire Vágó hétfőn egy kétértelmű Facebook-üzenettel válaszolt.

„Tartozunk az országnak és a választóinknak, hogy józanul és felelősségteljesen az ország jobbítására és együttműködésre törekszünk.”

„Nem elégtétellel kell fenyegetőzni, hanem jövőt mutatni a hazánknak” – írta Vágó, bejegyzését pedig többen is bírálták.

A Magyar Nemzet kérdésére az LMP-s politikus előbb csak Facebook-posztját olvasta fel, arra a kérdésre viszont kitérően válaszolt, hogy tudja-e bizonyítani a vendéglátó részegségéről szóló állítását, mit tesz, ha perre kerülne sor:

„Majd el fog dőlni, most arra kell koncentrálni, hogy a választók világos alternatívát lássanak az Orbán-rendszerrel szemben” – mondta rezignáltan Vágó.

Mikor arról kérdeztük, hogy hajlandó lenne-e bocsánatot kérni megjegyzése miatt, megjegyezte: „Bárkitől bocsánatot kérek, akinek fáj a szíve, és aki ettől boldog lesz, de az igazságot ki kell mondani.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.