Választási csalás gyanúja miatt tesz feljelentést a DK-s Oláh Lajos

Lefoglalták a Fidesz és Lévai Katalin pártjának VI. és VII. kerületi ajánlóíveit is a zuglói eset után.

MN
2018. 03. 19. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest VI. és VII. kerületében választási csalást követett el a Fidesz és a Lévai Katalin vezette Lendület Párt – állítja közleményében a körzetben induló, jelenleg is DK-s országgyűlési képviselő, Oláh Lajos. Az ügyben az ellenzéki politikus feljelentést tett.

Mint írta, a Terézvárosban és Erzsébetvárosban is más aláírásokkal, de 341 ember adatait átmásolták a fideszes ajánlóívekről Lévai Katalin pártjának ajánlóíveire. A rendőrség hétfőn lefoglalta mindkét választási csalást elkövető párt ajánlóíveit.

Oláh Lajos szerint nincs helye a politikában annak, aki választási csalást követett el, ezért felszólította Bajkai István fideszes jelöltet, lépjen vissza a választástól.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy ugyanennek a két pártnak, a Fidesznek és a Lévai Katalin-vezette Lendülettel Magyarországért pártnak a jelöltjei azonos nevekkel ellátott aláíróíveket adtak le Zuglóban is, ahol a jobbikos Szávay István tett feljelentést az ügyben.

Az Index úgy tudja, hogy a DK-s Oláh István épp a zuglói eset miatt ellenőrizte az íveket a saját körzetében. 

A választópolgárok a törvény szerint ugyan több jelölőszervezetet is ajánlhatnak, ám mindegyik ajánlóívet saját kezűleg kell aláírniuk – ez a VI. és VII. kerületi körzetben nem teljesült. Az Index úgy tudja, mindkét ajánlóíven elhunyt személyek neveit is megtalálták.

A választókörzet fideszes jelöltje, Bajkai István az Index kérdésére nem kommentálta a történteket, de párt VI. és VII. kerületi szervezete a cikk megjelenése után úgy reagált: „amennyiben a kerületben az országgyűlési képviselői jelöltállításokkal kapcsolatban bármilyen szabálytalanság merült fel, azt a választási bizottságnak illetve az érintett hatóságoknak teljes körűen ki kell vizsgálni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.