Választási csalás Hatvanban: hamis aláírások, visszaélés személyes adatokkal

Olyan kézjegyek szerepelnek az íven, amelynek tulajdonosa nem ajánlotta a pártot.

MN
2018. 03. 09. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási csalás gyanújával feljelentést tett a Heves megyei 3. számú választókerület választási bizottsága – írja az Index. A portál szerint a rendőrség a napokban tanúkat hallgatott ki – köztük a hatvani jegyzőt, aki a választási bizottság tagja is –, és több vitatott választói ívet is lefoglalt. Ezeken a gyanú szerint a támogató aláírások hamisítványok, az adatokat a választók tudta nélkül használták fel.

A kialakult helyzet már regisztrált jelölteket is érinthet. A 3-as számú választókerületben 15 párt jelöltje indul: a rendőrség azonban pénteken öt párt képviselőjének minden jelöltállító aláírást tartalmazó ívét lefoglalta.

A rendőrség megerősítette a nyomozás tényét, de arra hivatkozva, hogy az ügy még folyamatban van, részleteket nem közölt.

A választókerületben két ügy is folyamatban van, az egyik öt, szélesebb körben ismeretlen pártot érint (Összefogás Párt, Kell az Összefogás Párt, Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja, Tenni Akarás Mozgalom, Családok Pártja): ezek támogatói ívein két olyan személy is szerepel, akik állításuk szerint nem ajánlották a jelöltet. A másik egy szintén lényegében ismeretlen párttal (az Iránytű Párt) kapcsolatos, itt a támogató aláírások bizonyultak meglepően egyformának, felvetve annak gyanúját, hogy a személyes adatokat egy adatbázisból nyerték ki, a támogatók tudta nélkül, és az aláírásokat egyetlen személy hamisította az ívre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.