Visszavágott Németh Szilárdnak az Oktatói Hálózat

A rezsibiztos folytatja az ország félrevezetését az állítólagosan fölösleges diplomákról – közölték.

MN
2018. 03. 12. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóközleményben reagált az Oktatói Hálózat arra, hogy Németh Szilárd múlt héten közölte: „leszoktatták az európai embereket a munkáról, túl sokan járnak egyetemekre, pedig vissza kellene térni a gyárakba”.

„Mindenkinek egyetemet meg főiskolát kell végeznie, mert egyébként nem ember. De olyan egyetemek meg főiskolák vannak némelyik annyit ér, mint vászontarisznyán a lakat. A magasbanéző-diplomával nem lehet elhelyezkedni ( ) ehelyett, mondjuk, egy tetőfedő jobban jön. És attól, hogy valaki tetőfedő, még nem hülye, nem kulturálatlan ember, hanem végzi a munkáját, mégpedig olyan munkát, amelyet te, komám, nem tudsz elvégezni a professzori székből” – jelentette ki Németh Szilárd.

A Hvg.hu beszámolója szerint az Oktatói Hálózat most azt írta: „elég volt abból, hogy a kormányzat korlátolt korifeusai minősíthetetlen stílusban és színvonalon minősítgessék a magyar felsőoktatás által létrehozott értékeket!”

„Németh Szilárd tovább folytatja az ország félrevezetését az állítólagosan fölösleges diplomákról, tovább folytatja a hazug propagandát, a nyomásgyakorlást, hogy még kevesebben járjanak egyetemre, sőt, már az érettségiig se jussanak el. Ezenközben az igazság az, hogy egy diplomás feleannyira van kitéve a munkanélküliség veszélyének, és kétszer akkora átlagos keresetre számíthat, mint egy érettségizetlen szakmunkás. Magyarországon ma nem túl sokan, hanem túl kevesen tanulnak mind közép-, mind felsőfokon, és a lecsúszó iparágak lobbistái által vezérelt oktatáspolitika ezt a hiányt minden eszközzel tovább fokozza. Hazánk és gyermekeink jövőjét áldozzák fel azért, hogy néhány elavult vállalkozás olcsóbb bérrabszolgákhoz jusson” – szögezték le a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.