Zsigó: Ezerszer lerágott csont Szita ügynökmúltja

A Fidesz nem tervez lépni az előző rendszerben lelkesen jelentő Szita Károly ügyében.

Pintér Bence
2018. 03. 17. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kampány van, ez az ügy ezerszer lerágott csont, egy sértődött ember, Simicska Lajos reménytelen próbálkozása, hogy a kampányban lejárassa Szita Károlyt. Ez a véleményünk – így reagált Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője, amikor egy sajtótájékoztatón arról kérdezték, lépni fog-e a párt Szita Károly ügyében.

Kaposvár fideszes polgármesteréről a lapunk szombati számában közölt iratok alapján világossá vált, hogy a Kádár-rendszerben „hazafias” alapon beszervezett III/II-es ügynökként, titkos megbízottként jelentett többek között családja tagjairól is. Alapvetően „az idegenforgalmi szezonban a laktanyák környezetébe beutazott nyugati állampolgárok tevékenységének figyelemmel kísérését, vizuális felderítő magatartások kiszűrését, illetve a környezetben élő és nyugati áp.-kat (állampolgárokat) fogadó magyar áp.-k személyének, kapcsolatainak felderítését” bízták rá, ő pedig lelkesen jelentett, és csak 1989 májusában szerelt le.

Az ügynökvád már 2004-ben is felmerült Szitával szemben – akkor tagadta, és megígérte, hogy kétséget kizáróan cáfolni fogja, ami azonban nem történt meg. Az RTL Klub és a Hír TV riportere is kérdezte erről Zsigót, aki minden kérdésre csak azt válaszolta, hogy „kampány van”, a Szita-ügy pedig „ezerszer lerágott csont”. Külön kérdésre elmondta, hogy ez nemcsak a párt, hanem a saját véleménye is, és nem terveznek lépéseket az ügyben.

Arra a kérdésre, hogy Zsigó szerint sikerült-e lezárni a kommunista múltat a Szita-ügy fényében, a képviselő először azt mondta, hogy nem érti a kérdést, majd hozzáfűzte: kampány van, ez egy kampánytámadás, lejáratókampány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.