Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A börtönben lépett vissza Czeglédy Csaba

„Meg kellett hoznom egy fájdalmas, de egyben racionális döntést” – írta közleményében Czeglédy.

MN
2018. 04. 04. 17:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meg kellett hoznom egy fájdalmas, de egyben racionális döntést: visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, Nemény András barátom javára” – jelentette be a Nyugat.hu-n megjelent közleményében az előzetes letartóztatásban ülő Czeglédy Csaba, akinek épp ma hosszabbították meg az előzetesét.

Czeglédy azt írja, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az MSZP–párbeszédes Nemény András és az ő támogatói többen vannak, mint a Fidesz jelöltjének szavazói, ráadásul szerinte Neményre az LMP, rá pedig a Jobbik szavazói is átszavaznának, ezért úgy látja, hogy a Fidesz Szombathelyen is legyőzhető.

„Az egyik álmom, hogy országgyűlési képviselőként vagy polgármesterként még többet tudjak tenni a szombathelyiekért és a Vas megyeiekért. Ez az álom még nem foszlott szét, azonban tény, hogy a jogállamiság lábbal tiprásával a Fidesz megakadályozta, hogy országgyűlési képviselőjelöltként érdemben részt vegyek a kampányban, megfosztva ezzel az itt élőket a választás lehetőségétől” – közölte Czeglédy, hozzátéve, példa nélküli gaztett a rendszerváltás és a modern jogállamunk kialakulása óta, hogy a kormánypárt hatalmi eszközökkel kiüresíti egy ellenzéki jelölt és támogatói választójogát.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. Czeglédy Csaba országgyűlésiképviselő-jelöltként indult a 2018-as választáson, és így a jogerős nyilvántartásba vételt követően mentelmi jog illette meg. A Nemzeti Választási Bizottság a legfőbb ügyész indítványára felfüggesztette mentelmi jogát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.