Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

A sorbaállás ellenére sem mondana le egymilliós bónuszáról az NVI elnöke

Még az is lehet, hogy Pálffy Ilona felajánlja az összeget egy alapítvány javára.

MN
2018. 04. 09. 13:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió forintos tiszteletdíjat kap a fizetésén felül Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a vasárnapi országgyűlési választások lebonyolításáért – írja a HVG.hu.

A választás lebonyolítását sok kritika érte, a Bocskai úton és az Eötvös utcában kígyózó sorban álltak a voksolók az átjelentkezések miatt, amire láthatóan a választási iroda egyáltalán nem készült fel. Emiatt az eredményt is később tudták csak közölni. Amikor Pálffytól és a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől, Patyi Andrástól azt kérdezték a vasárnap esti sajtótájékoztatón, éreznek-e bármi felelősséget ezzel kapcsolatban, mindketten nemmel feleltek, mondván, nem rajtuk múlt, illetve amennyire lehet, felkészültek.

A HVG.hu kérdésére, miszerint felmerült-e az NVI elnökében, hogy nem veszi fel a bónuszt, Pálffy Ilona közölte: „Ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét. Mondjon nekem olyan országot, ahol éjfélre van eredmény!”

Megjegyezte: még az is lehet, hogy felajánlja az összeget egy alapítvány javára.

A portál hozzáteszi, hogy Pálffy Ilona egyébként 1,67 millió forintot keres az NVI elnökeként.

Percről percre frissülő tudósításunkat itt olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.