Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bayer Zsolt kitért a hitéből

Mesterházy Balázs evangélikus lelkész prédikációja után inkább áttér a katolikus hitre.

MN
2018. 04. 03. 8:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bayer Zsolt megtagadta evangélikus egyházát és inkább katolizálni fog – jelentette ki az Echo TV Sajtóklub című műsorában, vette észre a HVG. A Magyar Idők publicistája Mesterházy Balázs szavain akadt ki. A harkai evangélikus lelkész a távol maradó szavazókról, a kormány idegengyűlölő propagandájáról és az összefogásra képtelen ellenzékről is beszélt a Kossuth rádió által közvetített, húsvéti prédikációjában.

Bayer szerint „egy hülye pap, egy gazember pap szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat”. Habár, mint mondta, amúgy is egyre liberálisabb az evangélikus egyház, hiszen például Skandináviában már nyíltan leszbikusak a tiszteletes nők, akik megfosztják a kereszttől a templomokat, kedvében járva a migránsoknak. Ráadásul Fabinyi Tamás, a magyar evangélikus egyház püspöke folyton megtagadja, ami számára fontos.

A prédikáció után már végképp megelégelte a történteket, és kijelentette: „Kilépek az evangélikus egyházból. Ez az egyház nekem nem egyházam többé”.

Hozzátette, hogy a liberalizmus sem az már, ami a nemzetállamok létrejöttekor volt, hanem „mára a kretének és az idióták és az európai civilizáció tönkretételének lett a bibliája”, amiben ő nem szeretne részt venni.

###HIRDETES###

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.