Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Coming out: Orbán mellett tesznek hitet a TV2 műsorvezetői

A csatorna nem sugároz politikai hirdetéseket, de a Tények Facebook-oldalán nyíltan leteszik a garast.

MN
2018. 04. 06. 15:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Andy Vajna kormánybiztos és kaszinótulajdonos tulajdonában lévő TV2 már korábban úgy döntött, hogy nem sugároz politikai hirdetéseket a kampányban – hiszen egyébként ingyen kellene reklámidőt adnia minden pártnak. A csatorna hírműsora, a kormánypropagandát gátlástalanul kiszolgáló Tények azonban megtalálta, hogyan tolhatná meg egy kicsit még jobban a Fidesz szekerét a kampányhajrában. A Facebook-oldalukon tették közzé ezt a videót: 

Biztonság, változatlanság, biztonság, változatlanság – ezek a fő jelszavak, amelyeket a csatorna műsorvezetői ismételgetnek, majd azért ki is mondják nyíltan: ezért Orbán Viktorra szavaznak. 

Bár ez a fajta kampány nyilvánvalóan nem törvényes, hiszen megsérti az esélyegyenlőség elvét, semmiféle hatóság nem kérheti számon a TV2-n. Ugyanis nem a tévéadásban sugározzák, hanem a Facebookon, amire nem terjed ki sem például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság sem a Médiatanács jogköre.

###HIRDETES###

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.