Feleannyi bűncselekményt követnek el Miskolcon, mint 2012-ben

A rablások száma 30 százalékkal, a lopásoké 45 százalékkal csökkent B-A-Z-megye fővárosában.

MTI
2018. 04. 04. 4:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feleannyi kiemelten kezelt bűncselekményt követnek el manapság Miskolcon, mint 2012-ben, a közterületen elkövetett bűntettek száma pedig 56 százalékkal mérséklődött az utóbbi nyolc évben – mondta a Magyar Időknek Hubay György, a miskolci közgyűlés rendészeti bizottságának elnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú egyéni választókerületének Fidesz–KDNP-s országgyűlésiképviselő-jelöltje a lap szerdai cikke szerint, írja az MTI. A politikus hozzátette: a rablások száma 30, a lopásoké 45 százalékkal csökkent.

Kriza Ákos polgármester a lapnak arról beszélt, hogy a közbiztonság javulása nagyrészt a 2013-ban megalapított miskolci önkormányzati rendészetnek köszönhető. „A rendelkezésre álló összeg évről évre növekszik: 2016-ban több mint 700 millió forintot, 2017-ben pedig már több mint egymilliárd forintot költöttünk erre a célra” – hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy a kiemelkedő nagyságú forrásoknak köszönhetően bővíteni tudták a rendészet állományát: a kezdeti 90 főről mára 160-ra emelkedett a létszám. Emellett a legkorszerűbb eszközökkel szerelték fel a rendészetet.

Hubay György ezt azzal egészítette ki, hogy a közbiztonság javításához a hatékony térfigyelő rendszer is hozzájárul, amely ma már 302 kamerából áll. A villamosvonal mentén további 132 kamerát helyeztek el, így megállópáronként hat eszköz tartja szemmel a területet.

A rendteremtéssel szorosan összefügg a miskolci telepfelszámolási program, amelyet a város lakóival egyetértésben indítottak el 2014-ben. A polgármester azt mondta, hogy az úgynevezett számozott utcák 270 lakásából 106-ot számoltak fel eddig. Hozzátette, hogy a nyomortelepek eltüntetésével megszűnnek a szeméthegyek, tovább csökken a bűnözés és értékesebbé válnak a környékbeli ingatlanok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.