Feljelentést tesz a Párbeszéd politikusa a kéretlen fideszes levelek miatt

A párt szerint a spamelés a Fidesznek a választás elcsalására tett legújabb kísérlete.

MN
2018. 04. 02. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd szerint a Fidesz részéről adatlopás történt, Tordai Bence, a párt szóvivője pedig érintettként feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság-hatóságnál, és beszámoltatja az ügyben a belügyminisztert is – ez áll a politikai alakulat által kiadott közleményben. 

„A választás elcsalására tett legújabb kísérlete keretében a Fidesz a személyes adatainkat lopta el, hogy hazug propagandájukkal spammelhessenek. Orbán Viktor tanácsadója, Bakondi György a napokban elismerte, hogy félmillió e-mail-címet árasztott el kéretlen levelekkel, és azt állította, hogy az érintettek megadták az adataikat. Csak azt nem tette hozzá, hogy nem a Fidesznek, hanem az ügyfélkapun keresztül az államnak, vagy valamelyik helyi önkormányzatnak” – írják a kommünikében.

Szerintük azóta kiderült, Bakondi György miniszterelnöki megbízott, belbiztonsági szaktanácsadón kívül mások is törvényt sértettek: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Simicskó István honvédelmi miniszter, valamint Gál Kinga, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője is spammelt.

Nemrég sokan kaptak levelet Bakondi Györgytől úgy, hogy nem kérték: a Fidesz szerint a párt „a jogszabályoknak megfelelően csak azokkal veszi fel a kapcsolatot, akik erre felhatalmazást adtak”. Sok fölháborodott címzettnek viszont fogalma sincs, hogyan szerezte meg a Fidesz az e-mail-címüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.