Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Feljelentést tesz Szigetvári Viktor a Kubatov-lista miatt

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint tiltott adatgyűjtés és adatvédelmi törvénysértés gyanúja merült fel.

MN
2018. 04. 05. 8:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltott adatgyűjtés és adatvédelmi törvénysértés gyanújával feljelentést tesz Szigetvári Viktor a Hír TV által nyilvánosságra hozott Kubatov-lista ügyében – írja közleményében az Együtt miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy arról beszámoltunk, a dokumentumból az derül ki, hogy helyben a kampánygépezet nem ismer határokat: Sopronban egészen részletes és kényes adatokat is összeírtak egyebek mellett papokról, lelkészekről, de lényegében bárkiről, akit hasznosnak vélnek.

A vélhetően 2014-ben, egy fideszes jelölt számára készült gyűjtésben a Sopronban és környékén élő embereket listázta a Fidesz annak alapján, hogy mennyire lojális a párthoz, milyen kapcsolati rendszere van, és milyen haszonnal járhat a beszervezése a kampány szempontjából.

Szigetvári közölte: a Fidesz a Kubatov-listával megsérti az emberek személyes adatainak védelméhez való jogát hiszen, azok kezelése jogszerűtlenül folyik. Hozzátette: az elmúlt években számos alkalommal derült már ki, hogy a Fidesz tudatosan és rendszeresen törvénytelen kampánytechnikával él, ennek ellenére folytatja a jogsértéseket. 

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólította a nagyobbik kormánypártot, hogy azonnal fejezze be a tiltott, jogsértő adatgyűjtéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.